Ett rum klart!

Idag har det pysslats i huset, matsalen är numera färdigmålad! Vi hann även med att slå ner de sista stolparna för vinterhagen. Bara tråd och isolatorer kvar men det får vi ta en annan dag, det viktigaste var ju stolparna eftersom vintern helt plötsligt verkar ha hittat till Skåne och det ska bli minusgrader i veckan.

Nu har vi bara tre rum kvar att måla...Men med tanke på vilken skillnad det blev i matsalen så är det värt det.
Jag lovade lite bilder på färgen så det kommer här och även en bild på stolparna.

Här ser ni någorlunda skillnad på den nya cremé färgen och den gamla hemska gula färgen.Tänk er ett helt rum i den gula färgen, och där ska man sitta och äta ;) Ser givetvis ännu bättre ut i verkligheten nu och skillnaden när man går in i rummet är stor.

Stolparna står inte rakt, vi vet. Men det är meningen, detta är taget på baksidan av vinterhagen och det går ett grävt dike precis nedanför, så för att följa kanten och utnyttja max av marken så blir underlaget en aningen ojämnt.


Stolparna nere!

Idag har så gott som alla stolpar kommit ner i marken och man börjar se hur hagen kommer att se ut, härligt!
Två små kullar eller kanske kan kalla det skånska berg ;) har vi lyckats få in i hagen med.
Peters föräldrar och bror har varit ute och hjälpt till och medans de andra slog ner stoplar stod jag inne och målade i matrummet.
Det går ju snabbt och lätt med det mesta när man får hjälp och efter vi jobbat hade vi fika inne i huset, på filtar på golvet då vi inte har flyttat några möbler ännu. Mysigt och roligt att fler än vi får se våra projekt invändigt med.
Efter en snabb visit i stallet på stallmöte blev det tillbaka till gården igen och vi fortsatte att måla de sista väggarna inne i matsalen. Nu har alla väggar fått sig två strykningar och håll tummarna för att det ska räcka! Hade varit skönt att få det rummet färdigt nu så att vi kan gå på nästa.

Några bilder blev det inte idag då vi glömde kameran hemma. Men lovar att ge ett smakprov på rummet nästa gång vi får med oss kameran ut.

Vår lilla lantlycka

Här kan ni följa oss och alla våra projekt, stora som små, på gården och se bilder på vad som händer. Ge oss tips och tankar och heja på oss i vårt arbete så att vi blir klara och får ett härligt hem för både människor och djur. I den här bloggen kommer det även att gå över lite mer på inredning när alla rum är målade och klara och givetvis kommer det skrivas om vad som händer oss och djuren.

Det som händer just nu är att vi håller på och slå ner stolpar i marken, 28 stycken har vi hunnit med hitills. Det är vinterhagen på ca 1 ha som vi stängslar in i första hand för att hästarna ska kunna komma hem i februari när vi flyttar in. Vi har en bit till men alla stolpar måste vara nere i marken innan det börjar frysa till.

Inne i huset har vi börjat måla matsalen som snart börjar bli färdig, en fondtapet ska upp också. Sen har vi läs/musikrummet, hobbyrummet och hallen kvar att måla. Helt fantastiskt att ha ett helt hus där varje sak kan ha sitt eget rum och egen plats!

Stallet ska få sig en tillputsning till våren, då några väggar ska fixas till och sen ska alla boxar och spolspilta målas/kalkas. Sadelkammaren ska också få sig lite färg och ny inredning. Funderar på att måla en töltande häst eller något annat roligt på väggen antingen i stallet eller inne i sadelkammaren. Någon som har något förslag?


En bild på boningshuset taget från trädgårdssidan bjuder jag på tills vidare


Trädgården är ett projekt i sig som vi även den ska ta tag i till våren och sommaren, ingen semester i år heller verkar det som ;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0