Solsken

Nu när solen hittat hit i helgen har humöret återvänt lite och visst kan man känna det nu att snart är det vår på gång, underbart!

Helgen har mest gått åt till att vara ute med hästarna och även en tripp till Kullaberg. Jag har även fått hem min nya lampa och hissgardinen till köket. Bilder på det kommer i veckan. Så länge bjuder jag på lite nybakta muffins och andra bilder från helgen.






Inspiration från 1700tal

Någon mer än jag som är otroligt trött på vintern nu? Allt detta blåsande och isande kyla börjar kännas ganska tröttsamt nu. Att fylla på varmt vatten till hästarna minst 3 gånger om dagen också.
Nej nu kan vi väl vrida fram tiden lite så att det blir vår och sol, känns som att hela Skåne skulle behöva lite mera solsken nu.
Det blir så mycket som står stilla på grund av vädret här hemma och man vill inget annat än att få iordning.

Men eftersom det är så trist att vara ute i detta vädret så får man stanna inne desto mer. Och hinner därför med att blogga lite idag när jag är ledig och allt. Just nu ligger det en liten vit kise i mit knä och tar upp all plats så det är precis att jag når fram och skriva ;)
Har suttit och googlat lite och tittat på bilder för att få inspiration till vårt lilla hem. En stil jag alltid har gillat är 1700-1800 tal, men främst 1700 tals stilen med dess färger möbler och även kläder. En dag ska jag bo i ett hus där minst ett rum är inrett i denna fantastiska stil.


Jag föredrar vitt men visst gör sig den turkosa färgen fantastiskt snyggt till det svarta

Från filmen Marie Antoinette, underbart vackert men kanske inte så praktiskt ute i stallet...

Växer så det knakar

Det har varit lite dåligt med tid till att uppdatera bloggen. Det är så mycket man måste och vill pyssla med hela tiden här hemma.
Jag har fått iordning i fönsterna i matsalen och det är precis så som jag vill ha det. Behöver ett nytt skåp och en spegel också,nya vita stolar och en vit duk på bordet så är jag snart nöjd.
Tv-rummet har jag en hel del planer för men det kommer lite efterhand. Det rummet är egentligen det vi spenderar mest tid i, förutom sovrummet och köket, och man vill ju gärna att allt ska vara precis så som man ser det framför sig med en gång.

Jag har varit och fyndat tre hyllor som ska bli vita och sen sättas upp i "fin"hallen när det väl är färdigmålat där inne. Just nu ligger där sadlar och träns eftersom vi inte har fått upp något element i sadelkammaren, men ja det är ju en hästgård vi bor på ;)
För någon vecka sen köpte vi lite fröer på IKEA, bara för att testa och se om det blev något utav det. Och som det har växt, varje dag blir det fler och fler gröna små själkar som sticker upp. Ska bli roligt och se om de klarar sig och växer sig stora de här månaderna så att de kan planteras ut i trädgården till våren.


Ett utav fönsterna i matsalen


Mina små plantor växer i solen genom fönstret




RSS 2.0