Gårdsliv

Här sitter jag i vardagsrummet med solen i ryggen som lyser in över trädgården. När man tittar ut så kliar det i fingrarna efter att få börja greja där ute. Men än så länge får det vänta för det finns mycket kvar här inne som behöver fixas. Vi har nu bott i huset i fem dagar och tiden bara rinner iväg. Så fort gamla lägenheten är städad och fixad så ska det bli skönt att bara koncentrera sig på att få det mysigt här hemma. Jag ska ge mig på jakt ut efter lite möbler. Ett gammaldags linneskåp och någon snygg skänk eller vitrinskåp till vår matsal behövs.

På lördag ska äntligen hästarna också få komma till sitt nya hem. Katterna har redan gjort sig hemmastadda och Alvar älskar "sitt" rum där han kan ha alla sina leksaker och härja runt. Lilly hittar man mest i de ouppackade lådorna?! där hon sussar gott.

Igår började de även att röja på loftet till stallet och ladan så det har varit full trafik på vår lilla gårdsplan idag med traktorer, släp och hjullastare. Men skönt ska det bli när det är rensat och klart, då håller förhoppningsvis taket i 80 år till!

Nya grejor

Vi blev lite förvånade när vi kom idag och skulle måla i huset, där stod nämligen en helt ny fin duschkabin och en helt ny inbyggnadsugn som ska sättas in!
Vi trodde bara att vi skulle få utbytt det som saknades/inte fungerade men vi fick en helt ny dusch :) Det kändes bra för det lyfter liksom hela vårt lilla badrum och blev både fräshare och rymligare. Ska bli spännande att se vad det blir för ugn med då den inte var uppackad ännu. Hoppas det blir klart innan helgen.

Annars är ytterligare ett rum färdigt nu vilket är skönt för då kan vi äntligen flytta in mitt mega scrapbord där så det slipper ta upp hela matsalen.
Har gett oss på hallen också men även där visade sig väggarna suga åt sig mer färg än man tror är möjligt så lär bli några strykningar där med...

Trassliga trådar

I helgen har det varit tråd och hagbygge på schemat. Vi hade laddat upp med två rullar tråd för att att bara enkelt dra ut den i hagen, ja det trodde vi! Som vanligt är det alltid något som ska krångla när man gör hagar och den tråd vi köpt var inte en tråd som får en på bra humör... Efter att två rullar gått rent åt skogen, varav den ena vi lyckades rädda så pass att den i alla fall gick att få på plats, så slängde vi in den trilskandes trådenjäklen i sadelkammaren och körde och köpte två nya rullar.
Dagen efter så kunde arbetet fortsätta och tro det eller ej men nu står det en färdigbyggd hage och väntar på små pållar.

Det här...



...blev till det här!

Isolatorer

Det här är vad vi har sysslat med i helgen, nämligen skruvat isolatorer. Huset skulle behöva målas lite mer men hästmänniska som man är kommer hästarna i första hand. Eftersom jag längtar massor tills de är hemma utanför vår dörr så är hagbygget en prioritet. Har också börjat fundera lite mer hur stall och sadelkammare ska se ut och få iordning. Sadelkammaren kommer att målas efter att vi flyttat in men stallet får ju vänta tills våren har kommit på riktigt. Efter som stallet idag är gult ( människorna som bott här måste verkligen älska färgen riktigt ful gul) så ska det få sig ny färg. Övre delen av väggarna ska kalkas på nytt så det blir ju vitt,men ge mig förslag på vad vi ska ha nere på boxdelen? Har funderat på en ljust grå färg eller kanske helvitt och sen måla boxdörrarna (som är av trä) i grönt eller rött. Kan det vara något? Ge mig alla era snyggaste färgkombinationer hästfolk, och icke hästfolk för den delen!



RSS 2.0